Zbog olujnog vjetra dionica autoceste A1 između čvorova Maslenica i Posedarje i Paški most zatvoreni su za sav promet, javlja jutros Hrvatski autoklub. Zbog jake bure samo za osobna vozila otvorene su autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica, autocesta A6 između čvorova Kikovica i Delnice, državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54).

Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika te na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Jak vjetar usporava promet i na riječkoj obilaznici na mostu Rječina.

Granični prijelazi

Na graničnim prijelazima Macelj i Metković pojačan je ulazak osobnih vozila, a izlazak na Bajakovu.

Do završetka radova preko graničnog prijelaza Županja promet će teći preko 5 kolničkih traka, a ne preko 10 redovnih. Moguće su gužve i duža čekanja na prelazak državne granice, osobito vikendima.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

Zbog olujnog vjetra u prekidu su:

Riječko okružje: Trajektne linije Stinica-Mišnjak, Prizna – Žigljen i Lopar-Valbiska, Suđurađ-Lopud-Dubrovnik; Katamaranska linija Novalja – Rab – Rijeka.

Dubrovačko okružje: Trajektna linija Suđurađ-Lopud-Dubrovnik.

Komentiraj