Promet je pojačan na pojedinim dionicama državnih cesta u Istri i duž jadranske obale na prilazima turističkim središtima, a postupno se smanjuje intenzitet prometa na autocesti A1, u oba smjera te više nema čekanja ispred naplate u Lučkom, javio je u subotu navečer Hrvatski autoklub.

Trenutačno su u prometu osobnih vozila najduža čekanja na izlasku iz Hrvatske na graničnim prijelazima prema Crnoj Gori. Na graničnim prijelazima Vitaljina i Karasovići čeka se oko 6 sati, a na prijelazu Gornji Brgat za ulazak u Bosnu i Hercegovinu čeka se oko 3,5, sata.

Pomorski promet

Pojačan je promet u trajektnim pristaništima prema otocima i kopnu te u lukama Zadar, Split, Dubrovnik.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Granični prijelazi

Zbog vrlo gustog prometa tijekom turističke sezone na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom (Macelj, Bregana, Kaštel, Plovanija, Pasjak, Rupa..), BiH (Županja, Slavonski Brod, Stara Gradiška, Ličko Petrovo Selo, Nova Sela, Metković,Gornji Brgat…), Srbijom (Bajakovo, Tovarnik, Ilok, Erdut, Batina…), Crnom Gorom (Karasovići) česta su i neizbježna čekanja, (osobito tijekom ciljanih graničnih kontrola), pa pozivamo vozače na strpljenje i razumijevanje.

Zbog radova na izgradnji autoceste u Sloveniji između Ptuja i GP Gruškovje (Slovenija) vozi se u kolonama uz zastoje te uz duža čekanja na GP Macelj na izlazu iz Slovenije.

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Granični prijelazi za pogranični promet Imotica-Duži i Slano-Orahov između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine privremeno će se prekategorizirati u granične prijelaze za međunarodni promet putnika.

Komentiraj