Na većini cesta u smjeru mora promet je pojačan, slab u smjeru unutrašnjosti. Na autocesti A1 kod naplatnih postaja Lučko, u oba smjera, nema dužih čekanja, javlja Hrvatski autoklub. Tijekom dana očekuje se pojačan promet i u priobalju.

Na autocesti A1 zbog prometnih nezgoda:

  • od 08,25 sati vozila su uklonjena iz prometne nezgode u tunelu Sveti Marko u smjeru mora, no zbog pojačanog priljeva vozila potrebno je određeno vrijeme dok se kolone u potpunosti ne pokrenu pa korisnike molimo za strpljenje između čvorova Jastrebarsko i Novigrad;
  • između čvorova Zadar II i Benkovac na 273. +500 km u smjeru mora vozi se uz ograničenje brzine od 80 km/h.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Granični prijelazi

Zbog radova na izgradnji autoceste u Sloveniji između Ptuja i GP Gruškovje (Slovenija) vozi se u kolonama uz zastoje te uz duža čekanja na GP Macelj na izlazu iz Slovenije.

Zbog velike gustoće prometa duža čekanja tijekom dana bit će na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom (Pasjak, Rupa, Kaštel i Plovanija), Crnom Gorom i BiH, povremeno u oba smjera, te na graničnim prijelazima sa Srbijom (Bajakovo i Tovarnik) na izlazu iz RH.

S obzirom na povremene, ciljane, granične kontrole i pojačan promet moguća su čekanja na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom, BiH i Mađarskom. HAK korisnike moli za strpljenje i razumijevanje.

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Komentiraj