Kolnici su mokri ili vlažni i skliski na većini cesta, a zbog niskih temepratura moguća je poledica, posebno na mostovima i nadvožnjacima. HAK upozorava i kako mjestimice vrlo gusta magla smanjuje vidljivost u Istri i unutrašnjosti.

Magle ima i na dionicama autocesta: A1 između Zagreba i tunela Sveti Rok te Posedarja i Pirovca, A3 Bregana-Lipovac od Križa do Lipovca, A5 Osijek-Sredanci, A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva 2, A11 Jakuševec-Lekenik i na Istarskom ipsilonu (A9 i B8).

 

  • Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama. Na cestama gdje su u tijeku radovi mogući su zastoji.

 

Danas do 17 sati zatvorena je državna cesta DC2 Virovitica-Našice na dionici Nova Bukovica-Orahovica zbog radova na izvanrednom održavanju željezničko-cestovnog prijelaza Čačinci 2. Obilazak: Nova Bukovica (DC2)-Miljevci-Crnac-Zdenci-Orahovica, i obrnuto.

15. i 16. prosinca od 07 do 18 sati zbog radova će se voziti usporeno uz privremenu prometnu signalizaciju državnom cestom DC410 u Splitu, između trajektne luke i Jadranske magistrale (DC8).

Zbog radova na državnoj cesti DC10 na dionici čvor Sveta Helena -Vrbovec 1 između 6. i 7. km vozi se usporeno uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Na riječkoj obilaznici, na čvoru Orehovica, za sav promet zatvoren je izlazni krak za Sušak.

Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama: DC42 u mjestu Poljanak, ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac, LC59122 u mjestu Ledenik i LC59123 u mjestu Konjsko. Zbog snježnih nanosa zatvorena je za sav promet županijska cesta ŽC5199 Šušanj-Štirovača u Lici.

Granični prijelazi

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Komentiraj