Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski od kiše u Lici, Gorskom kotaru, središnjoj Hrvatskoj i Dalmaciji. U Gorskom kotaru i Lici ponegdje može biti i raskvašenog snijega na kolniku. Zbog niskih temperatura u unutrašnjosti moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima, javlja jutros HAK.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb kroz tunele Pod Vugleš i Javorova Kosa u smjeru Rijeke vozi se jednim trakom, zbog teretnog vozila koje je ostalo u kvaru.

 

  • Zbog prometne nezgode na 50. +700 km autoceste A3 Bregana-Lipovac, poslije čvora Rugvica u smjeru istoka vozi se usporeno, jednim trakom.

 

Zbog bure, na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika te Jadranskoj magistrali između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za: autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupinu), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Jak vjetar puše i na autocesti A1 između vijadukta Božići i tunela Sveti Rok, riječkoj obilaznici na mostu Rječina te na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić. Vozi se uz ograničenja brzine, no ceste su otvorene za sve skupine vozila.

Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama u Lici: DC218 GP Užljebić-Dobroselo-Mazin-Bruvno (DC1), ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac i ŽC5203 Dobroselo-Brotnja.

Zimski su uvjeti i na pojedinim županijskim i lokalnim cestama na području Čabra, Delnica i u zaleđu Novog Vinodolskog.

Granični prijelazi

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Komentiraj