U unutrašnjosti Hrvatske je, zbog niskih temperatura, moguća poledica, posebno na mostovima i nadvožnjacima, javlja jutros HAK upozoravajući vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

 

  • Na autocesti A1 kroz tunel Sveti Rok vozi se jednom tunelskom cijevi dvosmjerno, a na autocesti A6 Rijeka-Zagreb kroz tunel Veliki Gložac u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom.

 

Vozi se uz privremenu regulaciju prometa na DC1 Sinj-čvor Klis Grlo na predjelu Križice, kod Hrvaca i od 7 do 16 sati (osim vikendima) na dionici DC1 Vrlika-Sinj na predjelu Ustića Draga; DC28 Novi Glog-Kenđelovac u (Bjelovarsko-bilogorskoj županiji).

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama: DC42 u mjestu Poljanak i ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac.

Granični prijelazi

Na GP Bajakovo pojačan je izlazak teretnih vozila.

Do 24. veljače do 16,00 sati zatvoren je GP Požane (radovi su na državnoj cesti DC201 GP Požane-GP Sočerga). Obilazak je preko graničnog prijelaza Kaštel/Dragonja.

Do 30. travnja 2016. god., zbog radova, vozi se usporeno graničnim prijelazom Vinjani Donji.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

Komentiraj