Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, a zbog niskih temperatura na vlažnim je dijelovima kolnika moguća je poledica, javlja jutros HAK te poziva vozače na dodatan oprez zbog ugaženog ili zaleđenog snijega na pojedinim dionicama cesta.

Mjestimice gusta magla smanjuje vidljivost u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj te dijelom u Slavoniji. Zbog magle vozi se uz ograničenje brzine na dionicama autocesta: A1 između Zagreba i Karlovca, A2 Zagreb-Macelj između Krapine i Zaboka, A3 Bregana-Lipovac između Jankomira i Nove Gradiške, A4 Goričan-Zagreb, A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva, A11 Jakuševec-Lekenik.

Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a ostala vozila moraju imati zimsku opremu, na pojedinim cestama u središnjoj Hrvatskoj te Ličko-senjskoj i Primorsko-goranskoj županiji – u središnjoj Hrvatskoj: DC6 Glina-Brezovo Polje; u Lici i dijelu Zadarske županije: DC42 u mjestu Poljanak, DC218 GP Užljebić-Donji Lapac-Dobroselo-Mazin-DC1, ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac i ŽC5203 Dobroselo-Srb-Otrić; u Gorskom kotaru i Hrvatskom primorju: ŽC5034 Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak, ŽC5030 Platak-Kamenjak, ŽC5012 Permani-Mune, ŽC5047 Veprinac-Učka, ŽC5094 Bater-Breze-Stalak, ŽC5110 Krmpote-Alan.

 

  • Zbog srušenih stabala i granja na kolniku za sav promet zatvorena je DC47 Brestača-Novska-Lipik. U tijeku je sanacija, a normalizacija se očekuje prijepodne.

 

Zbog poledice za sav promet zatvorena je županijska cesta ŽC4100 Vrhovci-Požega-Lipovac-Nova Kapela.

Granični prijelazi

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Od 10. siječnja do 30. travnja 2016. godine. zbog radova bit će zatvoren granični prijelaz Vinjani Donji. Otvoren će biti samo za lokalno stanovništvo, radnike i učenike koji pohađaju školu u Imotskom kao i za vozila hitne medicinske pomoći, policije i vatrogasaca.

Od 11. siječnja 2016. god. od 08,00 sati do 24. veljače 2016. god. do 16,00 sati bit će zatvoren dio državne ceste DC201 GP Požane-GP Sočerga. Obilazak je preko graničnog prijelaza Kaštel/Dragonja.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Komentiraj