Kolnici su u Hrvatskoj mjestimice mokri i skliski, a mogući su odroni zemlje i kamenja. HAK upozorava i na maglu, koja mjestimice smanjuje vidljivost u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru i Hrvatskom primorju. Magle ima i na dionicama autocesta A1 između Zagreba i Bosiljeva 2, A3 Bregana-Lipovac između Nove Gradiške i Velike Kopanice, A6 Rijeka-Zagreb između čvora Oštrovica i tunela Tuhobić, A7 GP Rupa-čvor Diračje.

Na autocesti A1 između tunela Mala Kapela i čvora Otočac povremeno puše jak vjetar. Pojačan je promet na autocestama A3 Bregana-Lipovac i A2 Zagreb-Macelj.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na državnoj cesti DC42 u mjestu Poljanak, ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac, ŽC5012 Permani-Mune i ŽC5047 Veprinac-Učka.

Na autocesti A1 kroz tunel Sveti Rok u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom, a na čvoru Sveti Rok postavljena je privremena regulacija prometa na silaznom kraku iz smjera Zagreba prema naplatnim postajama Sveti Rok.

Granični prijelazi

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima: na ulasku: Slavonski Brod, Stara Gradiška, Jasenovac, Maljevac, Hrvatska Dubica, Metković, Županja i Rupa; na izlasku: Bregana, Macelj; oba smjera: Bajakovo (višesatna čekanja).

Na Bregani je pojačan i izlazak autobusa (čekanja oko 2 sata), a na Maclju teretnih vozila.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Do 30. travnja 2016. godine. zbog radova, vozit će se usporeno graničnim prijelazom Vinjani Donji.

Od 11. siječnja 2016. god. od 08,00 sati do 24. veljače 2016. god. do 16,00 sati bit će zatvoren dio državne ceste DC201 GP Požane-GP Sočerga. Obilazak je preko graničnog prijelaza Kaštel/Dragonja.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Zbog jakog juga 11.01.2016. neće isploviti katamarani Mali Lošinj-Rijeka neće isploviti iz Malog Lošinja; Novalja-Rab-Rijeka.

Komentiraj