Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Istri, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Slavoniji, Dalmaciji, Lici i Gorskom kotaru. Ima je i na autocestama A1 između Zagreba i Karlovca te čvorova Otočac i Gospić, A3 Bregana-Lipovac između Križa i Lipovca (vidljivost mjestimice smanjena na manje od 150 m), javio je jutros HAK.

Zbog opasnosti od naleta na divljač na zagrebačkoj obilaznici (A3) između odmorišta “Plitvice” i čvora Jankomir vozi se uz ograničenje brzine.

Zbog radova na riječkoj obilaznici (A7) između čvorova Orehovica i Diračje, od 25. +300 do 28. +500 km u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom, usporeno.

Na autocesti A1 kroz tunele Sveti Rok i Zaranač vozi se dvosmjerno, jednom tunelskom cijevi.

 

  • HAK podsjeća vozače da je od 15. studenog 2015. god. do 15. travnja 2016. god. obvezna zimska oprema na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj. Pod zimskom opremom za vozila najveće dopuštene mase do 3,5 t podrazumijevaju se zimske gume (M+S) na svim kotačima ili ljetne gume s najmanjom dubinom profila od 4 mm i lancima za snijeg (pripravni za postavljanje na pogonske kotače ili na jednu pogonsku osovinu kod vozila s pogonom na sva 4 kotača).

 

Granični prijelazi

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Komentiraj