Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju u Gorskom Kotaru i Slavoniji, a ima je i na autocestama A3 Bregana-Lipovac između Slavonskog Broda i Lipovca; A6 Rijeka-Zagreb između Bosiljeva i Kikovice, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Upozoravaju i da mjestimice i povremeno pada slab snijeg u Gorskom Kotaru. Kolnici u Lici, Hrvatskom primorju, Istri, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, dijelu Slavonije i Dalmacije su skliski i vlažni, te se vozačima savjetuje oprezna vožnja. U gorju te duž Jadranske (DC8) i Ličke (DC1) magistrale mogući su odroni.

Zbog vode na kolniku za sav promet zatvorene su ceste: ŽC3156 Mala Gorica-Žažina; ŽC3253 Košutarica-Mlaka; ŽC5153 Kosinjski Most-Bakovac i LC33139 Kraljeva Velika-Trebež.

 

  • Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zbog radova u tunelu Veliki Gložac u smjeru Zagreba vozi se usporeno, jednim trakom, a iza vijadukta Bukovo u smjeru Rijeke uz ograničenje brzine zbog sanacije odrona.

 

Vozi se uz privremenu regulaciju prometa na cestama: DC1 Sinj-čvor Klis Grlo na predjelu Križice i kod Hrvaca; DC8 Jadranskoj magistrali u Brodarici, u Podstrani, na dionici Kaštel Stari-Kaštel Gomilica i na dionici Srebreno-Mlini i Orsula-Vidikovac; DC28 Novi Glog-Kenđelovac; DC116 na otoku Hvaru između Hvara i Starog Grada.

Granični prijelazi

Do 20. ožujka 2016. god. zatvoren je GP Požane (zbog radova na državnoj cesti DC201 GP Požane-GP Sočerga). Obilazak je preko graničnog prijelaza Kaštel/Dragonja.

Do 30. travnja 2016. god., zbog radova, vozi se usporeno graničnim prijelazom Vinjani Donji.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

U prekidu su katamarani na linijama: Ubli – V.Luka – Hvar – Split; Korčula – Hvar – Split.

Do 18. travnja zbog radova u trajektnom pristaništu u Loparu, ne plovi trajekt na liniji Valbiska (otok Krk)–Lopar (otok Rab).

Komentiraj