Magla mjestimice smanjuje vidljivost i usporava vožnju u Lici, Dalmaciji i središnjoj Hrvatskoj, a ima je i na dionicama autoceste A1 Ogulin-most Mrežnica, tunel Sveti Rok -Zadar 2, javlja HAK.

Zbog radova na riječkoj obilaznici (A7) između čvorova Orehovica i Diračje od 25. +300 do 28. +500 km u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom, usporeno.

Na autocesti A1 kroz tunele Sveti Rok i Zaranač vozi se dvosmjerno, jednom tunelskom cijevi.

Zbog neispravnog kanalizacijskog šahta na državnoj cesti DC1 od čvora Zaprešić prema Pojatnom (kod trgovačkog centra West Gate) vozi se jednim trakom usporeno uz privremenu prometnu signalizaciju.

 

  • HAK podsjeća vozače da je od 15. studenog 2015. god. do 15. travnja 2016. god. obvezna zimska oprema na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj. Pod zimskom opremom za vozila najveće dopuštene mase do 3,5 t podrazumijevaju se zimske gume (M+S) na svim kotačima ili ljetne gume s najmanjom dubinom profila od 4 mm i lancima za snijeg (pripravni za postavljanje na pogonske kotače ili na jednu pogonsku osovinu kod vozila s pogonom na sva 4 kotača).

 

Granični prijelazi

Na graničnom prijelazu Bajakovo (ulazak i izlazak) ne mogu prometovati teretna vozila, zbog kvara informacijskog sustava, a kolona je na izlasku oko 500 metara.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Komentiraj