Magla mjestimice smanjuje vidljivost u unutrašnjosti, a ima je i na autocesti A1 između Zagreba i Karlovca. U ostalom dijelu zemlje vozi se uz povoljne vremenske uvjete i bez posebnih ograničenja, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Promet je srednje gust na većini važnijih cestovnih pravaca, a pojačan je povremeno na gradskim prometnicama i obilaznicama te duž Jadranske magistrale (DC8).

Zastoji su mogući na dionicama gdje traju radovi, na cestama u priobalju te tijekom dana na pojedinim graničnim prijelazima.

Zbog prometne nesreće na autocesti A4 Goričan-Zagreb, poslije čvora Komin u smjeru Zagreba (69.km+500m), promet je privremeno obustavlje. Pozivamo na oprez!

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove redovito.

Granični prijelazi

9. kolovoza od 11:00 do 13:00 bit će prekinut promet na graničnom prijelazu Slavonski Brod, zbog uklanjanja avionske bombe u Bosanskom Brodu.

Zbog vrlo gustog prometa tijekom turističke sezone na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom (Macelj, Bregana, Kaštel, Plovanija, Pasjak, Rupa..), BiH (Županja, Slavonski Brod, Stara Gradiška, Ličko Petrovo Selo, Nova Sela, Metković,Gornji Brgat…), Srbijom (Bajakovo, Tovarnik, Ilok, Erdut, Batina…), Crnom Gorom (Karasovići) česta su i neizbježna čekanja, (osobito tijekom ciljanih graničnih kontrola).

Zbog radova na izgradnji autoceste u Sloveniji između Ptuja i GP Gruškovje (Slovenija) vozi se u kolonama uz zastoje te uz duža čekanja na GP Macelj na izlazu iz Slovenije.

Komentiraj