Kolnici su u većem dijelu zemlje mokri, vlažni ili skliski, a zbog niskih je temperatura u unutrašnjosti moguća poledica, posebno na mostovima i nadvožnjacima, javlja jutros HAK.

Na važnijim cestovnim pravcima promet je slab, a pojačan na gradskim cestama i obilaznicama. Na cestama gdje su u tijeku radovi mogući su zastoji.

Zbog opasnosti od naleta na pse na autocesti A4 Zagreb-Goričan kod čvora Varaždin vozi se uz ograničenje brzine. HAK savjetuje vozačima da poštuju privremenu regulaciju prometa i ograničenje brzine.

 

  • Zbog prometne nesreće na autocesti A6 Rijeka-Zagreb na 79. km između čvorova Čavle i Orehovica, u smjeru Rijeke, vozi se jednim trakom usporeno.

 

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Lici, Gorskom kotaru te dijelu Istre i središnje Hrvatske. Ima je i na autocestama: A1 između Bosiljeva 2 i tunela Mala Kapela te čvora Gospić i tunela Sveti Rok, A6 Rijeka-Zagreb između Bosiljeva 2 i Kikovice.

Na riječkoj obilaznici, zbog ulegnuća asfaltnog zastora na ulazu u tunel Škurinje 2 u smjeru Zagreba od 22. +500 km do 23. +200 km prometuje se uz ograničenje brzine 40 km/h.

Na autocesti A1 na čvoru Vrpolje kroz sam čvor vozi se dvosmjerno, na čvoru Sveti Rok uz privremenu regulaciju prometa na silaznom kraku iz smjera Zagreba prema naplatnim postajama Sveti Rok.

Zbog radova na državnoj cesti DC1 vozi se jednim trakom usporeno, uz privremenu prometnu signalizaciju: od čvora Zaprešić prema Pojatnom (kod trgovačkog centra West Gate); u Krapini (zbog sanacije klizišta).

Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama: DC42 u mjestu Poljanak, ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac, LC59122 u mjestu Ledenik i LC59123 u mjestu Konjsko. Zbog snježnih nanosa zatvorena je za sav promet županijska cesta ŽC5199 Šušanj-Štirovača u Lici.

Granični prijelazi

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Na graničnom prijelazu Bajakovo, zbog radova će biti prekinut promet 10. prosinca od 09 do 11 sati.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Komentiraj