Kolnici su mokri i skliski u Istri, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru i Lici, a na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale (DC8) mogući su odroni, upozorava u ponedjeljak navečer HAK.

Zbog olujnog vjetra, dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica otvorena je samo za osobna vozila. Obilazak za ostala vozila je državnom cestom DC3 preko Gornjeg Jelenja.

 

  • Na dionici Jadranske magistrale (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle i vozila s kampprikolicama (I.skupinu vozila). Jak vjetar puše i na dionici autoceste A1 između čvorova Bosiljevo i Otočac, no autocesta je otvorena za sve skupine vozila.

 

Na autocesti A1 kroz tunele Mala Kapela i Sveti Rok u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom, a na čvoru Sveti Rok postavljena je privremena regulacija prometa na silaznom kraku iz smjera Zagreba prema naplatnim postajama Sveti Rok. Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, kroz tunel Veliki Gložac (od 11.+400 km do 9.+500 km) u smjeru Zagreba, vozi se jednim trakom usporeno.

Kroz tunel Učku, zbog radova će se večeras od 21:00 do 06:00 ujutro voziti usporeno, uz privremenu prometnu regulaciju, no tunel je ovoren za sav promet.

Zbog izlijevanja vode na kolnik prekinut je promet na državnoj cesti (DC6) kod mjesta Okić (karlovačka županija) i županijskim cestama: ŽC3231 Glina-Veliki Obljaj, u mjestu Šibine i ŽC3208 Komarevo-Blinja u mjestu Mađari.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na županijskoj cesti ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac.

Sutra, 12. siječnja, od 12,30 do 12,45 sati bit će prekinut promet na državnoj cesti DC1 u Dugopolju na predjelu Križice, zbog radova. Vozače molimo za strpljenje.

Granični prijelazi

Pojačan je ulazak osobnih vozila na graničnim prijelazima: Stara Gradiška i Slavonski Brod.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Do 30. travnja 2016. godine. zbog radova, vozit će se usporeno graničnim prijelazom Vinjani Donji.

Od 11. siječnja 2016. god. od 08,00 sati do 24. veljače 2016. god. do 16,00 sati bit će zatvoren dio državne ceste DC201 GP Požane-GP Sočerga. Obilazak je preko graničnog prijelaza Kaštel/Dragonja.

Pomorski promet

Zbog jakog juga u prekidu su: katamaranske linije: Split-Vis, Split-Bol-Jelsa, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split-Hvar-Korčula, Novalja-Rab-Rijeka i Mali Lošinj-Rijeka; trajektna linija: Valbiska-Lopar; brodska linija: Mali Lošinj-Unije-Susak.

Trajekt na liniji Brestova-Porozina prevozi osobna vozila i teretna do 3 tone nosivosti.

Brodska linija 505 Šibenik – Zlarin – Prvić Luka – Šepurine – Vodice bez pristajanja u Prvić Luci.

Trajektna linija Drvenik Veli – Drvenik Mali – Seget – Trogir u Segetu vršiti će ukrcaj i iskrcaj putnika bez vozila

Komentiraj