Kolnici su mjestimice mokri te vlažni i skliski u Hrvatskom primorju, Lici, Gorskom kotaru, Istri, Dalmaciji, Slavoniji te dijelu središnje i sjeverozapadne Hrvatske, javlja jutros Hrvatski autoklub i upozorava na moguće odrone zemlje i kamenja.

Jak vjetar usprava promet na autocestama A1 između Bosiljeva i čvora Otočac te Biska i Ploča i A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica, no autoceste su otvorene za sve skupine vozila.

 

  • Zbog radova na autocesti A7 između čvorova Draga i Orehovica promet teče uz ograničenje brzine, jednim trakom.

 

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zbog radova u tunelu Veliki Gložac u smjeru Zagreba vozi se usporeno, jednim trakom, a iza vijadukta Bukovo u smjeru Rijeke uz ograničenje brzine zbog sanacije odrona.

Granični prijelazi

Pojačan je ulazak osobnih vozila na graničnom prijelazu Stara Gradiška.

Zbog tehničkih problema za sav promet zatvoren je GP Maljevac. Korisnici se upućuju na korištenje prijelaza Ličko Petrovo Selo.

Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Do 20. ožujka 2016. god. zatvoren je GP Požane (zbog radova na državnoj cesti DC201 GP Požane-GP Sočerga). Obilazak je preko graničnog prijelaza Kaštel/Dragonja.

Do 30. travnja 2016. god., zbog radova, vozi se usporeno graničnim prijelazom Vinjani Donji.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

U prekidu je katamaranska linija Rijeka-Rab-Novalja.

Trajekti i ostali katamarani plove prema redu plovidbe.

Zbog radova na ukrcajnoj rampi u luci Prizna od 3.3.2016. mogući su poremećaji prometa u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta.

Do 18. travnja zbog radova u trajektnom pristaništu u Loparu, ne plovi trajekt na liniji Valbiska (otok Krk)–Lopar (otok Rab).

U subotu 19.03.2016. trajekt u liniji 635 Split – Stari Grad isploviti će iz luke Split u 21:00 sati, umjesto u 20:30 sati.

Od 6.ožujka djelomično se mijenja vansezonski red plovidbe linije 431 Zadar (Gaženica) – Ošljak – Preko. Trajekt pristaje u Ošljaku u putovanjima od ponedjeljka do subote iz Zadra ( Gaženice) u 07:30 i 14:45, a iz Preka u 12:15 i 18:40 sati. Nedjeljom i blagdanom pristaje u Ošljaku u putovanjima iz Zadra (Gaženice) u 09:30 i 13:30, a iz Preka u 08:15 i 18:40 sati. (Zbog pristajanja u Ošljaku putovanje traje ukupno 30 minuta).

Komentiraj