U većem dijelu Hrvatske kolnici su mokri ili vlažni i skliski, upozorava jutros HAK dodajući kako su mogući odroni. U Gorskom kotaru i središnjoj Hrvatskoj ponegdje ima i magle.

Na dionicama autocsta A1 zmeđu čvorova Bosiljevo i Otočac te A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo 2 puše jak vjetar, a vozi se uz ograničenja brzine. Ipak, autoceste su otvorene za sve skupine vozila.

Na Zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvorova Jankomir i Lučko kod odmorišta “Plitvice” u smjeru istoka promet teče usporeno, zbog prometne nezgode.

Smanjena je vidljivost i na dionicama autocesta: A1 Karlovac-Bosiljevo 2 te A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva 2.

Zbog izlijevanja vode na kolnik prekinut je promet na cestama: DC36 u Koritinji, županijskim: ŽC3231 Glina-Veliki Obljaj u mjestu Šibine, ŽC3208 Komarevo-Blinja u mjestu Mađari i ŽC3156 Žažina-Mala Gorica te Blaževci-Lukovdol.

Na autocesti A1 kroz tunel Sveti Rok u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom, a na čvoru Sveti Rok postavljena je privremena regulacija prometa na silaznom kraku iz smjera Zagreba prema naplatnim postajama Sveti Rok.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, kroz tunel Veliki Gložac (od 11.+400 km do 9.+500 km) u smjeru Zagreba, vozi se jednim trakom usporeno.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na županijskoj cesti ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac.

Granični prijelazi

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Do 24. veljače 2016. god. do 16,00 sati zatvoren je GP Požane (radovi su na državnoj cesti DC201 GP Požane-GP Sočerga). Obilazak je preko graničnog prijelaza Kaštel/Dragonja.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.
Do 30. travnja 2016. god., zbog radova, vozi se usporeno graničnim prijelazom Vinjani Donji.

Pomorski promet

Zbog jakog vjetra u prekidu su katamaranske linije: Mali Lošinj-Rijeka, Split-Vis, Split-Bol-Jelsa, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split-Hvar-Korčula; brodska linija: Mali Lošinj-Unije-Susak.

Katamaranska linija 9403 Ist – Zapuntel – Brgulje – Molat – Zadar plovi bez pristajanja u lukama: Ist, Brgulje i Molat. Isplovljenje iz luke Zapuntel u 06,50 sati.

Trajekt na liniji 606 plovi na relaciji Drvenik Veli – Trogir, bez pristajanja u luke Drvenik Mali i Seget.

Komentiraj