Kolnici su mjestimice mokri i skliski u sjeverozapadnom dijelu zemlje, Slavoniji, Lici i Gorskom kotaru, izvijestio je jutros HAK i savjetovao vozačima da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama i održavaju sigurnosni razmak između vozila. Također podsjećaju vozače motornih vozila da u uvjetima smanjene vidljivosti i tijekom dana (oblačno vrijeme, jaki pljuskovi kiše itd.) moraju voziti sa upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena.

 

  • Zbog vjetra na Jadranskoj magistrali između Bakra i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I skupina). Duž Jadranske (DC8) i Ličke (DC1) magistrale mogući su odroni zemlje i kamenja.

 

U ponedjeljak počinje nova školska godina. Očekuje se povećan broj djece i školaraca u prometu. Vozači se pozivaju na dodatan opez te obavezno poštivanje ograničenja, posebno u blizini škola, vrtića, ali i cestama u naseljima koje vode u smjeru škola.

Granični prijelazi

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima Bajakovo i Slavonski Brod za ulazak; te Kaštelu i Plovaniji za izlazak.

Za teretna vozila otvoren je granični prijelaz Gunja, ali radovi na prometnim površinama i objektima traju do 8. rujna.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove redovito.

Od 01.09.2015. brod na liniji Mali Lošinj-Srakane Vele-Unije Susak isplovljava iz Malog Lošinja radnim danom u 06:00 sati (umjesto u 05:00 sati) te u 13.30 sati (umjesto u 14:30).

Komentiraj