Kiša i snijeg, ili susnježica, te mokri kolnici usporavaju promet u većini krajeva, javlja jutros HAK i vozačima savjetuje dodatni oprez na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima zbog niskih jutarnjih temperatura.

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su autocesta A6 Rijeka-Zagreb na dionici Kikovica-Delnice i dionica Jadranske magistrale (DC 8) između Novog Vinodolskog i Senja.

Zbog jakog vjetra zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila) na Jadranskoj magistrali (DC8) od Bakra do Novog Vinodolskog te od Senja do Svete Marije Magdalene i na dionici autoceste A7 između čvorova Draga i Šmrika.

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila).

 

  • Zbog jakih bočnih udara vjetra na autocesti A1 između južnog dijela tunela Sveti Rok i vijadukta Božići vozi se uz ograničenje brzine od 60 km/h, dok se zbog tuče koja pada na dijelu između čvorova Zadar 2 i Pirovac vozi uz ograničenje brzine od 40 km/h.

 

Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama u Gorskom kotaru: dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva, DC3 (staroj cesti kroz Gorski kotar) na dionici Karlovac-Rijeka, DC42 Stubica-čvor Vrbovsko-Ljubošina, DC203 GP Brod na Kupi-Delnice, DC204 GP Pribanjci-čvor Bosiljevo 1 (A1), DC501 Gornje Jelenje-Oštrovica-Meja-Križišće-Šmrika, te u Lici i Zadarskoj županiji: dionici autoceste A1 između čvorova Bosiljevo 2 i Maslenica (zabrana prometa teretnim vozilima s prikolicom ili bez prikolice), DC1 na dionici Krnjačko Zagorje-Grabovac-Ličko Petrovo Selo-Prijeboj-Korenica-Udbina-Ondić-Gračac-Knin, DC23 Josipdol-Kapela-Žuta Lokva-Senj, DC25 Korenica-Lički Osik-Gospić-Karlobag, DC27 Gračac-Karin-Benkovac, DC42 Ljubošina-čvor Ogulin-Poljanak-Selište Drežničko, DC50 Gračac-Sveti Rok, DC52 Špilnik-Korenica, DC218 GP Užljebić-Dobroselo, DC429 Selište Drežničko-Prijeboj, DC522 čvor Udbina-čvor Gornja Ploča, ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac, ŽC5203 Dobroselo-Brotnja, te na svim županijskim i lokalnim cestama na području Gospića.

Zbog snježnih nanosa za sav promet zatvorena je državna cesta DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno (DC1).

Zbog guste susnježice na autocesti A3 između Novske i Nove Gradiške brzina je ograničena na 80 km/h.

Granični prijelazi

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

U prekidu su trajektne linije: Porozina-Brestova, Lopar-Valbiska, Makarska-Sumartin i Sobra-Prapratno te katamaranske linije: Mali Lošinj-Rijeka, Novalja-Rab-Rijeka, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Vis-Split i Jelsa-Bol-Split.

Komentiraj