Kiša i mokri kolnici usporavaju promet u Istri, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici i Dalmaciji, a vlažnih i skliskih kolnika mjestimice ima u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Zbog jakih udara vjetra vozi se uz ograničenje brzine na dionici autoceste A6 između čvorova Kikovica i Ravna Gora, javlja jutros Hrvatski autoklub.

HAK poziva vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te pripaze na sigurnosni razmak između vozila i izbjegavaju nagla kočenja. Zbog radova u tunelu Mala Kapela, na autocesti A1, u smjeru Dubrovnika, danas do 18 sati, vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine na 60 km/h.

Promet teče dvosmjerno, jednom stranom kolnika, na autocestama A3 Bregana-Lipovac, između čvorova Ivanić Grad i Križ (65. +450 do 66. +200 km) na mostu Lonja; A6 Rijeka-Zagreb na vijaduktu Svilno (u duljini od oko 2 km).

Na autocesti A4 Goričan-Zagreb zbog radova na mostu Kašina u smjeru Zagreba i Varaždina vozi se jednim trakom usporeno uz ograničenje brzine 60 km/h.

Granični prijelazi

Ulazak osobnih vozila pojačan je na graničnom prijelazu Slavonski Brod, a izlazak teretnih vozila na graničnom prijelazu Bajakovo (kolona je od 500 m do 1 km).
Zbog radova na graničnom prijelazu Županja, u oba se smjera povremeno vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa.

Radovi su i na graničnom prijelazu Slavonski Brod, smanjen je broj ulaza i izlaza, pa vozače upozoravamo na gužve i duža čekanja te im savjetujemo da koriste susjedne granične prijelaze.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su:

trajektna linija: Valbiska-Lopar,
katamaranske linije: Mali Lošinj-Rijeka, Novalja-Rab-Rijeka, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Korčula-Hvar-Split, Jelsa-Bol-Split i Vis-Split.
brodska linija: Mali Lošinj-Unije-Susak.

Komentiraj