Jak vjetar usporava promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić. Vozi se uz ograničenja brzine, no autocesta je otvorena za sve skupine vozila, javlja jutros Hrvatski autoklub. Upozorava vozače na opreznu vožnju po mokrim i skliskim kolnicima u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Lici, Gorskom kotaru i dijelu Slavonije.

 

  • Zbog jake bure samo za osobna vozila otvorena je autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica. Obilazak za ostala vozila je državnom cestom DC54 Maslenica- Zaton Obrovački.

 

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je dodatno za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, a uz zastoje se vozi na dionicama gdje traju radovi.

Do 15. svibnja na autocesti A2 Zagreb-Macelj između čvorova Jankomir i Zaprešić na nadvožnjaku Bestovje, vozi se dvosmjerno, zapadnim kolnikom (od 4. +700 do 2. +500 km) uz privremenu prometnu regulaciju i trenutno u koloni od oko 3 km u smjeru Zagreba.

Na autocesti A1 kroz tunel Malu Kapelu te na autocesti A6 Rijeka-Zagreb kroz tunel Veliki Gložac vozi se jednom tunelskom cijevi, dvosmjerno.

Granični prijelazi

Do 15.06.2016.g. na državnoj cesti DC201 u blizini graničnog prijelaza Požane/Sočerga vozi se uz regulaciju prometa semaforima, a i dalje je zabrana prometa za autobuse koji se preusmjeravaju na GP Kaštel.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

Komentiraj