Zbog jakog vjetra, na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle (I.skupina). Jak vjetar usporava vožnju na autocestama A1 između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići te na A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić, vozi se uz ograničenja brizine no autoceste su otvorene za sav promet, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Zbog vode na kolniku za sav je promet zatvorena županijska cesta ŽC4192 Đakovo-Dragotin. Zbog zimskih uvjeta na ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s polupikolicama, a za ostale je obavezna zimska oprema.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj na nadvožnjaku u čvoru Zabok (izlazni/ulazni krak u smjeru Zagreba) vozi se uz regulaciju prometa semaforima. Na državnoj cesti DC1 u mjestu Mostanje, zbog urušavanja propusta vozi se otežano, uz prometnu signalizaciju.

Pomorski promet

U prekidu je katamaranska linija Novalja-Rab-Rijeka.

Granični prijelazi

Na graničnim prijelazima Pasjak i Bajakovo pojačan je izlazak teretnih vozila.

Zbog radova na graničnom prijelazu Županja, u oba se smjera povremeno vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa.

Radovi su i na graničnom prijelazu Slavonski Brod, smanjen je broj ulaza i izlaza.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Komentiraj