Jak vjetar usporava vožnju autocestom A1 između tunela Bristovac i vijadukta Božići no autocesta je otvorena za sav promet. Magla smanjuje vidljivost mjestimice na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče (na 142.km) na mostu Gacka, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Zbog pojačanog prometa i radova između čvorova Jankomir i Zaprešić, vozi se usporeno u koloni dugoj oko 2km u smjeru Jankomira. Na pojedinim dionicama autocesta zbog pokretnih radova vozi se jednim trakom, u dužini od stotinu metara do nekoliko kilometara, uz ograničenje brzine.

Radovi na autocestama:

  • A1 Zagreb-Split-Ploče u tunelima Brinje i Mala Kapela vozi se jednom tunelskom cijevi dvosmjerno,
  • A2 Zagreb-Macelj promet teče dvosmjerno zbog radova između čvorova Jankomir i Zaprešić (1+390 do 4+390 km) te između Zaprešića i Zaboka (od 20.+300 km do 18.+100 km),
  • A3 Bregana-Lipovac vozi se dvosmjerno u zoni mosta Kutina-Ilova (106.+180 km) te između Kutine i Novske (od 117.+400 km do 120.+900 km), zbog izgradnje novog čvora Lipovljani, a između čvorova Popovača i Križ (od 79. +550 do 78. +800 km) u smjeru Zagreba zatvorene su vozna i zaustavna traka.
  • A4 Goričan-Zagreb zatvoren je ulazni krak čvora Kraljevečki Novaki iz smjera Sesveta i Dugog Sela (istoka) u smjeru čvora Ivanja Reka (zapada); u zoni radova čvora Kraljevečki Novaki u oba smjera prometuje se suženim kolnikom, a kroz tunel Vrtlinovec, vozi se dvosmjerno kroz jednu tunelsku cijev uz ograničenje brzine 80 km/h,
  • A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Orehovica i Čavle na vijaduktu Svilno vozi se dvosmjerno.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove redovito.

U nedelju 21.05.2017. katamarani na linijama Ist – Molat – Zadar i Brbinj – Božava – Zverinac – Sestrunj – Rivanj – Zadar plovit će prema izmijenjenom redu plovidbe.

Granični prijelazi

S obzirom na povremene, ciljane, granične kontrole i pojačan promet moguća su čekanja na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom, BiH i Mađarskom. HAK moli korisnike za strpljenje i razumijevanje.

Radovi na graničnim prijelazima:

  • Županja: u oba smjera povremeno se vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa;
  • Slavonski Brod: smanjen je broj ulaza i izlaza.

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Komentiraj