Zbog jakog vjetra, na autocesti A7 između čvorova Orehovica i Šmrika te Jadranskoj magistrali (DC8) od Bakra do Novog Vinodolskog i od Senja do Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na dionicama Jadranske magistrale (DC8) od Novog Vinodolskog do Senja te od Karlobaga do Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Jak vjetar puše i na autocestama: A1 između južnog ulaza u tunel Sveti Rok i vijadukta Božići te A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić. Vozi se uz ograničenja brzine no autoceste su otvorene za sve skupine vozila. Autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb otvorene su za sve skupine vozila, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Kolnici su mokri i skliski u Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji te sjevernoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. HAK upozorava na moguće odrone zemlje, a vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zatvorena je dionica državne ceste DC1 Udbina-Gračac, zbog radova, a obilazak je: Udbina (DC1)-Gornja Ploča (DC522)-Ličko Cerje (DC50)-Gračac (DC1). Na autocesti A4 Zagreb-Goričan zbog radova je zatvoren priključni krak od Svete Helene prema Zagrebu, a obilazak je kroz čvor Sveta Helena.

Granični prijelazi

Pojačan je izlazak teretnih vozila na graničnim prijelazima: Bregana (kolona je duga oko 5 km) i Pasjak.

Zbog radova na graničnom prijelazu Županja u oba smjera vozi se usporeno. U vrijeme pojačanog prometa moguće su gužve i duža čekanja na prelazak državne granice, posebice vikendima.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Od ponedjeljka, 3. listopada 2016. godine Jadrolinija je prešla na izvansezonski red plovidbe.

Komentiraj