Zbog jakog vjetra koji puše na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila), javio je u nedjelju predvečer Hrvatski autoklub.

Jak vjetar povremeno puše i na autocesti A1 između Zagreba i Bosiljeva 2, Istarskom ipsilonu, na otoku Krku prema kopnu te na prilazima turističkih središta. Na autocestama mogući su kraći zastoji u blizini odmorišta i čvorova, a HAK vozačima savjetuje da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Od ponedjeljka 04.srpnja od 08,00 sati do nedjelje 10. srpnja do 05,00 sat zbog radova bit će zatvoren istočni kolnik Av. Marina Držića u Zagrebu, na dijelu od Ulice grada Vukovara do Ulice kneza Branimira. Obilazak: Ulica grada Vukovara – Radnička cesta – Zahorova – Zavrtnica – Ulica kneza Branimira – Av. Marina Držića.

Od 04.srpnja do 01.kolovoza zbog radova na sanaciji podvožnjaka “Dugi Dol” svakim danom od 08,00 do 18,00 (osim subotama i nedjeljama) bit će zatvorena lokalna cesta LC59139 na križanju sa magistralnom prugom Oštarije-Knin-Split.

Granični prijelazi

Povremeno je pojačan promet osobnih vozila na graničnim prijelazima: na ulasku: Zaton Doli, Klek i Gornji Brgat; na izlasku: Kaštel, Rupa; u oba smjera: Metković, Stara Gradiška i Slavonski Brod.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove redovito.

Komentiraj