Nositelj liste Narodne koalicije u III. izbornoj jedinici Siniša Hajdaš Dončić večeras je u Dnevniku N1 televizije rekao da su službenu kampanju započeli u Varaždinu jer je to dio Hrvatske u kojem društvo želi graditi institucije i društvo.

“Ovdje nema ideoloških rasprava o ’41. ’45. Tu se razgovara kako povećati plaće, osigurati liste bez čekanja… Sve ono što moderna, progresivna hrvatska ljevica mora činiti – olakšavati život građana i razgovarati o idelogiji 21. stoljeća. a to su besplatno školstvo, zdravstvo, plaće”, rekao je.

Poručio je da je program Narodne koalicije realan jer ne obećava ‘brda i doline, jer su neke stvari nemoguće’. Kazao je da je najava smanjenja PDV-a nerealna. “To je jedna milijarda i 700 milijuna kuna manje u proračunu, a još uvijek smo u mjerama prekomjernog deficita i treba biti oprezan da se ne sruši ni zdravstvo ni školstvo. Želimo podići osobnu potrošnje i dići plaće te tako bolje buniti proračun”, poručio je Hajdaš Dončić.

Dodao je kako mu srce kaže da će na izborima osvojiti 76 mandata. “A razum… Vidjet ćemo kako će građani odlučiti. Mi nudimo siguran smjer”, kaže.

“To nam je primarni cilj i trenutno ne vidimo mogućnost koalicije s HDZ-om”, poručio je Hajdaš Dončić. Na kraju je istaknuo kako se nada da nakon izbora mogu koalirati s Mostom nezavisnih lista. “Njima su vrata otvorena”, zaključio je.

Komentiraj