Trener Bayerna Pep Guardiola najavio je u pondjeljak sutrašnji ogled 2. kola Lige prvaka protiv zagrebačkog Dinama. Guardiola protiv ‘Modrih’ ne očekuje lagan zadatak.

“Oni nisu izgubili 45 utakmica, to je dovoljno dobar pokazatelj koliko su jaki”, rekao je Guardiola na konferenciji za novinare. “Imaju dobru obrambenu igru, agresivna su, odlično organizirana i fizički jaka momčad”, objasio je Bayernov trener.

Dodatno upozorenje za Bayern je i utakmica prvog kola Lige prvaka, u kojoj je Dinamo svladao Arsenal s 2:1, došavši do prve pobjede u 16 utakmica Lige prvaka. S druge strane, Bayern ove sezone bilježi devet pobjeda u nizu. Ipak, na Allianz Areni u utorak moraju biti na oprezu.

 

  • “Nadajmo se da Lewandowski može nastaviti svoj impresivan niz zabijanja”, rekao je Guardiola dodajući kako je za sutrašnju utakmicu upitan Arturo Vidal zbog ozljede koljena. “Mislim da Arturo neće igrati”. Još uvijek nije siguran ni nastup Sebastiana Rodea. “Imamo 14, 15 igrača, tako da ćemo morati pozvati nekolicinu iz rezervne momčadi”, kazao je Guardiola.

 

Na listi ozlijeđenih igrača nalaze se i Arjen obben, Franck Ribery, Holger Badstuber, Medhi Benatia i Jan Kirchhoff.

“Naravno da je njihov rekord nepobjedivosti impresivan, ali zar nije vrijeme da izgube jednu utakmicu?”, upitao se branič Jerome Boateng, koji je u pondjeljak pred novinare izašao u društvu Davida Alabe.

Austrijski defenzivac rekao je kako će momčad dobiti analizu Dinama prije treninga u ponedjeljak, iako Alaba kaže kako je čuo i vidio dovoljno da zna da je Dinamo ‘opasan protivnik’.

Zagrebačka je momčad u München došla u ponedjeljak.

Komentiraj