Na prvom “Zagrebačkom obrtničkom sajmu” na Zagrebačkom velesajmu u subotu navečer održana je modna revija “Groznica maturalne večeri” na kojoj su obrtnici po 13. put maturantima iz domova za nezbrinutu djecu darovali odijela, haljine, cipele, torbice, frizure i šminkanje za maturalnu večeru.

“Zagrebački obrtnički sajam” održava se u cilju promocije obrtničkih zanimanja među mladim generacijama, a ove je godine ‘maturalni dar’ od obrtnika i tvrtke Kotka dobilo osam djevojaka i 11 mladića.

Na sajmu je održano i tradicionalno 6. natjecanje kozmetičara “Zlatni ruž”, na kojemu je prvo mjesto osvojila Andrea Pavlic, vlasnica kozmetičkog salona “Andrea”. Drugo mjesto osvojila je Freja Plantak, naučnica u kozmetičkom salonu “Valeno”, a treće mjesto pripalo je Nikolini Stojanović, radnici u kozmetičkom salonu “Ksenija”.

U sklopu modne revije, na prvom “Zagrebačkom obrtničkom sajmu” uručene su i nagrade učenicima koji su najorginalnije odgovorili na pitanje – što bi ga kao učenika privuklo da upiše strukovnu školu i odluči se za obrtničko zanimanje? Pobijedio je Luka Đuras iz Osnovne škole Alojzija Stepinca, a nagrađen je tabletom Samsung Galaxy.

Predsjednik Hrvatske obrtničke komore (HOK) Dragutin Ranogajec istaknuo je kako ga veseli spoznaja da obrtinici bez obzira na sve svoje teškoće koje imaju – imaju i veliko srce. “To znači da smo spremni zajednici u kojoj živimo, radimo i stvaramo pomoći, a upravo ove donacije su dokaz tome da želimo pomoći  i uljepšati trenutak upravo djeci koja nemaju roditeljsku skrb”, dodao je.

Predsjednik Obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić rekao je kako je lijepa, humanitrana priča da obrtnici djeci koja su u domovima u Zagrebu daju svoje proizvode.

Prvi “Zagrebački obrtnički sajam” organizira Obrtnička komora Zagreb u suradnji s Gradom Zagrebom. Cilj sajma je učenicima sedmih i osmih razreda osnovnih škola predstaviti strukovna zanimanja i potaknuti ih da se školuju za njih, odnosno povećati zanimanje za upis u brojna obrtnička zanimanja i otrgnuli zaboravu tradicijske i deficitarne obrte. Učenici iz udaljenijih djelova Zagreba i Zagrebačke županije autobusima organizirano dolaze na sajam.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.