Nikola Grmoja u srijedu je u Saboru kazao kako su za stanje u hrvatskom nogometu i neprovođenje Zakona o sportu odgovorni resorni ministar Pavo Barišić i Janica Kostelić. Dodao je kako s Mostove strane nema nikakvih opstrukcija niti je ovo pitanje predizborne kampanje.

Ponovio je da Most u Vladi konstantno upozorava na neprovođenje Zakona o sportu. “Ako vi imate kakav prijedlog što napraviti, ja pozivam bilo koga da da i kaže konkretno što se može u ovom slučaju napraviti. Mi smo spremni ovoga trenutka podržati još rigorozniji Zakon o sportu, isto tako zahtijevamo da se zakon provodi. S naše strane nikakvih opstrukcija nema, dapače, mi smo vjetar u leđa promjenama u hrvatskom nogometu”, rekao je Grmoja.

“Ja sam svjestan toga da će se vodstvo HNS-a pozivati na to da se politika ne smije miješati u Hrvatski nogometni savez, da će se pozivati na UEFA-u, ali radi se o tome da hrvatski nogomet nikad nije bio na nižim granama, da nepovjerenje nije samo na jugu, nego je jedinstven i stav navijača Dinama oko situacije i u tom nogometnom klubu i u HNS-u. Vidjeli smo da su dresovi nakon utakmice vraćeni. To pokazuje da je navijačima dosta toga da jedan čovjek drma hrvatskim nogometom i da stvari treba promijeniti”, kazao je Grmoja, kako prenosi N1.

Novinarima je rekao i kako je nepovjerenje u hrvatski nogomet i Hrvatski nogometni savez preveliko. “Ne radi se tu o jednom penalu, kako neki kažu. Jedan penal i pogreška događaju se u svim nogometnim ligama na svijetu. Ovdje je pitanje općeg nepovjerenja u HNS, u činjenicu da se Zakon o sportu ne provodi”, zaključio je.

Komentiraj