U središnjici Mosta je u srijedu nešto poslije 10 sati počela sjednica Nacionalnog vijeća i saborskih zastupnika, na kojoj su raspravljeni odgovori SDP-a i HDZ-a na paket reformskih mjera kojim Most uvjetuje podršku novoj vladi.

Nikola Grmoja rekao je nakon sjednice da su raspravljali o odgovorima koalicija i da je načelna suglasnost velika, ali da ima par nerazjašnjenih odgovora.

“Naša je pozicija ista, želimo reformsku vladu. Odgovornost je na njima, imaju dovoljno ruku, a mi ne bježimo od odgovornosti, ponudili smo rješenja i čekamo njihove odgovore”, rekao je Grmoja.

Dodao je i da MOST ne očekuje da članovi koji su ih napustili vrate mandate, već da je to mišljenje njegove kolegice Ružice Vukovac.

“Upravo idem na krim policiju na obavijesni razgovor, očekujem da na isti razgovor idu i Prgomet, Milanović, Kotromanović, Rašković, Kalmeta”, dodao je te kazao da smatra da je bilo pritisaka, ali ne i prijetnji. “Očito se radi o političkoj trgovini”, kazao je.

Dodao je i da se Stipe Petrina želi vratiti u MOST.

“Petrina me zvao, želi se vratiti u Most, ali mislim da ćemo prvo tražiti javnu ispriku”, zaključio je.

Primoštenski gradonačelnik Stipe Petrina komentirao je to za N1.

“Grmoja je baš jedan jadnik. Jučer je zvao moju suradnicu da ga ja nazovem kako bi se smirilo prepucavanje pa sam ga nazvao i to je sve. Jako je ružno što ti ljudi postali lako dokazivi lažovi. Ne znam što da mislim više o tim ljudima. Oni su doslovno prevarili hrvatsku javnost. Ne bih se vratio u Most da su svih 151 mandata moji”, zaključio je Petrina.

Komentiraj