Mostov saborski zastupnik Nikola Grmoja u petak je na objavu HDZ-a da imaju potpise 76 zastupnika koji će glasovati da Gordan Jandroković bude novi predsjednik Sabora, ustvrdio da to nije dokaz da Vlada ima parlamentarnu većinu, te je iznio zahtjev Mosta da premijer Andrej Plenković do utorka predloži četiri nova ministra, nedopustivim ocijenivši da državni tajnici vladaju državom.

“Tražim da se saborska većina potvrdi izborom četiri ministra, u hitnom roku, do utorka. Nedopustivo je da državni tajnici upravljaju ministarstvima bez legitimiteta. Ovo je apsolutno neprihvatljivo. Neka HDZ predloži četiri ministra i onda možemo otići na pauzu”, rekao je Grmoja novinarima u Saboru.

“Neka se pokaže koji su to zastupnici koji su stali uz premijera Plenkovića. HDZ ne prestaje s kupovinom. Mi s predsjednikom HNS-a Ivanom Vrdoljakom nećemo držati ljestve HDZ-u”, rekao je Grmoja, ustvrdivši da je svima jasno da HNS i IDS igraju za HDZ.

Poručio je da se kriza može riješiti jedino tako da čovjek koji je tvrdio da ima većinu i lagao hrvatsku javnost pokaže tu većinu, dodavši da idući tjedan treba ili pokazati većinu u Saboru ili raspustiti Sabora

Ocijenio je i da se SDP boji novih izbora.

“Milanka Opačić, Orsat Miljenić i ostali koji su kontra predsjednika SDP-a Davora Bernardića ne žele potpisati za nove izbore jer se neće naći na listama. Ovdje se radi ili o borbi za fotelje ili o štićenju kriminala u Agrokoru. Očito je da zastupnicima koji ne žele potpisati za raspuštanje Sabora javni interes nije u prvom planu”, rekao je Grmoja.

Nepostojanje rješenja oko toga tko bi trebao voditi saborske sjednice nakon ostavke Bože Petrova, smatra manevrom kojim se omogućuje Plenkoviću da ne dođe do izglasavanja novih ministara što bi, po njemu, pokazalo da Plenković nema većinu u Saboru.

Komentiraj