Politički tajnik Mosta Nikoa Grmoja u utorak je u Saboru novinarima rekao kako je današnja saborska rasprava rušenje digniteta Hrvatskog sabora i svih zastupnika.

“Nakon što je došla točka o raspravi prijedloga zakona o arhivskom gradivu, nastala je totalna zbrka. Ne znam u čemu je problem, vidim veliku uznemirenost u redovima HDZ-a, vidim veliku uznemirenost među drugim zastupnicima. Vidim arhitekte ovog plana, oni će pokušati opstruirati donošenje ovog zakona, kao i reviziju HNB-a, novog Zakona o HRT-u, gdje ćemo spriječiti Marijana Hanžekovića da uzima milijune hrvatskim građanima”, rekao je novinarima Grmoja.

Dodao je kako rasprava o ministru financija Zdravku Mariću neće biti spriječena. “Točka o Mariću će biti, ali premijer bi trebao doći i donijeti tih 76 potpisa, ako ima većinu. Premijer bi trebao biti taj koji bi, ako nema većinu, trebao dati ostavku, a Hrvatski sabor bi trebao nastaviti raspravljati o prijedlozima ovih zakona”, rekao je Grmoja.

Komentirao je i Mostov prijedlog zakona o arhivskom gradivu. “Ja sam bio u Ministarstvu kulture, gdje je bilo vrlo burno, ministrica je bacala mobitel, državna tajnica je psovala, a ja sam ostao miran. Zato što mi tražimo da svi arhivi budu dostupni i da se otvore, ministrica smatra da trebamo napraviti razliku između žrtve i progonitelja, mi ne smatramo, jer nema dokaza da i žrtve nisu kasnije bile progonitelji”, rekao je Grmoja dodajući da se ovdje radi o pokušaju zatvaranja arhiva.

Komentiraj