Grčki nogometaši od idućeg tjedna kreću u štrajk do daljnjega, objavio je u utorak Grčki sindikat profesionalnih nogometaša (PSAP).

Helenski nogometni savez  (EPO) i dvije vodeće lige – Super Liga i nogometna liga- nisu ispoštovale dogovor postignut prije dvije godine, a prema kojem se treba stvoriti poseban fond za pomoć nogometašima koji su dobili dopuštenje da odu iz klubova s financijskim problemima, kaže se u priopćenju PSAP-a.
Niki Volos i OFI Crete su prošle sezone izbačeni iz Super lige zbog finacijskih problema, a brojni su nogometaši napuštali klubove u kojima su igrale nakon što im nisu isplaćivane plaće.
“Igrači su prisiljivani do nemogućih granica tolerancije i strpljenja i umorni su od obećanja”, dodaje PSAP.
Štrajk će početi s utakmicama trećeg kola grčkog Kupa koje se igraju od 15. do 17. prosinca i nastavit će se sa sljedećim kolom Super Lige i druge lige koje se igra od 19. do 21. prosinca.
“Nema drugog načina da se očuva naša profesionalna, ekonomska, sportska i materijalna egzistencija. Tražimo se samo da se aktivira taj fond za pomoć o kojem postoji dogovor. Ne tražimo ništa više od onoga što zaslužujemo”, kaže se u priopćenju PSAP-a.

Komentiraj

FOTO:Marko Lukunic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.