Član Glavnog odbora SDP-a Peđa Grbin jutros je u emisiji Poligraf komentirao rokove o formiranju Vlade opisujući madatara Tihomira Oreškovića kao lutku kojom uprvalja ‘lutkar’ Tomislav Karamarko. Dodao je kako budućoj vladi ne daje previše izgleda jer se previše priča o foteljama, a premalo o programu.

Istaknuo je i kako će Tihomir Orešković trajati onoliko dugo koliko Tomislavu Karamarku bude potrebno da Most-ovce provuče sebi.

Na svom je Facebook profilu Grbin komentirao i prijedlog Ivana Lovrinovića o zamrzavanju drugog mirovinskog stupa ističuči kako mu je nevjerojatno da je ‘ekonomski dio ekipe iz Mosta, na uštrb hrvatskih građana spreman rezati zdravstvo, obrazovanje, zagrabiti u mirovine građanima, a sve kako bi osigurao da oni koji su mešetarili nekretninama na to ne moraju platiti lipu poreza’.

“Člankom 106. Zakona o obveznim mirovinskim fondovima propisano je: “Sredstva na osobnom računu člana mirovinskog fonda su njegova osobna imovina.”.

Ovo pišem jer želim da svim Lovrinovićima, Jakovčevićima i sličnima bude jasno da tim sredstvima ne mogu licitirati niti raspolagati kako im se prohtije.

Također, ovo pišem i stoga što želim da budu svjesni da će svaka odluka koja bi išla za otimanjem sredstava iz drugog stupa građanima imati za posljedicu još jednu sudsku odluku, sličnu odluci Ustavnog suda o mirovinama iz devedesetih, a koju je ova država skupo plaćala zadnjih petnaestak godina”, napisao je Grbin.

Člankom 106. Zakona o obveznim mirovinskim fondovima propisano je: “Sredstva na osobnom računu člana mirovinskog fonda…

Posted by Peđa Grbin on Friday, January 15, 2016

Komentiraj