Posljednjih par godina Kina je postala eldorado za nogometaše koji dolaze iz europskih klubova, a to potvrđuje i slučaj talijanskog napadača Graziana Pellea koji je iz Southamptona otišao u kineskog prvoligaša Shandong Luneng, te je postao šesti najplaćeniji nogometaš na svijetu.

Graziano Pelle u kineskom klubu ima godišnju plaću od 16 milijuna eura, objavili su u utorak britanski mediji. Ispred njega su na listi najplaćenijih nogometaša Cristiano Ronaldo (Real Madrid, 21 milijun eura), Lionel Messi (Barcelona, 20), Brazilac Hulk (Shanghai, 20),  Neymar (Barcelona, 19) i Zlatan Ibrahimović (Manchester United, 16.2).

Na listi deset najbolje plaćenih nogometaša na svijetu čak četvorica igraju u Kini, Brazilac Hulk, zatim Talijan Graziano Pelle, Argentinac Ezequiel Lavezzi i Kolumbijac Jackson Martínez.

LISTA DESET NAJPLAĆENIJIH NOGOMETAŠA NA SVIJETU:
1. Cristiano Ronaldo (Real Madrid) 21 milijun eura po sezoni
2. Lionel Messi (Barcelona)              20
3. Hulk (Shanghai)                           20
4. Neymar (Barcelona)                     19
5. Zlatan Ibrahimović (Manchester United) 16,2
6. Graziano Pelle (Shandong Luneng)          16
7. Thomas Mueller (Bayern)                         13.5
8. Ezequiel Lavezzi (Hebei C. Fortune)          13
9. Jackson Martínez (Guangzhou Evergrande)  12.5
10. Thiago Silva (PSG)                                        12

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.