U blizini graničnog prijelaza s  Bregana/Obrežje slovenska je policija  utorak našla i zadržala veći broj ilegalnih migranata koji su ušli u Sloveniju, a uhvaćeno je i više državljana Srbije koji su im u tome pomagali, objavili su u srijedu slovenski mediji, pozivajući se na policijske iizvore.

U okolici najvećeg međunarodnog graničnog prijelaza s Hrvatskom uhvaćeno je deset turskih državljana, među njima i dvomjesečna beba, te državljanin Srbije koji im je u ilegalnom prelasku granice pomagao.
Istodobno, na samom graničnom prijelazu su prilikom policijske kontrole u podvozju prikolice teretnog vozila otkrivena dva Afganistanca koji su također namjeravali u zemlju ući ilegalno.
Uz 20-godišnjaka iz Srbije, vozača teretnog vozila u čijoj su prikolici nađeni Afganistanci, na širem podruučju Brežica policija je kasnije otkrila još tri njegova zemljaka, također sudionika u ilegalnom prebacivanju migranata bez odgovarajućih dokumenata, u Sloveniju, objavila je policijska uprava Novo Mesto, zadužena za kontrolu tog dijela granice s Hrvatskom.
Jedan je afganistanski državljanin već predan hrvatskim tijelima, dok će nekoliko turskih ilegalnih migranata iz te skupine, među njima i četvoro malodobne djece,  policija –  kako se navodi –  nakon završenog postupka predatii hrvatskim kolegama.
Protiv državljana Srbije bit  će podnijeta kaznena prijava, a privest će se istražnom sucu koji treba odlučiti o njihovu pritvoru do suđenja.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.