[quote_box_center]

  • Vozila su nabavljena u okviru Schengen Facility Founda za potrebe učinkovitog rada Granične policije na vanjskoj granici Republike Hrvatske. Projekt u kojem sudjeluje Ministarstvo unutarnjih poslova vrijedi šest milijuna eura
  • Isporukom vozila želi se učinkovitije nadzirati vanjsku granicu Europske unije, nakon ulaska u Schengenski prostor. Vozila će se koristiti u mnogim policijskim upravama

[/quote_box_center]

Za potrebe i standarde ulaska Republike Hrvatske u Schengenski prostor nabavljeno je novih 80 Opel Astri, automobile s policijskim obilježjima službenicima Granične policije predao je na zagrebačkoj Policijskoj akademiji glavni ravnatelj policije Vlado Dominić, izvještava MUP.

Vozila su nabavljena u okviru Schengen Facility Founda za potrebe učinkovitog rada Granične policije na vanjskoj granici Republike Hrvatske. Projekt u kojem sudjeluje Ministarstvo unutarnjih poslova vrijedi šest milijuna eura, već ranije je isporučeno 110 vozila i tehnička oprema, a do srpnja ove godine isporučit će se još 50 terenskih vozila te oprema.

“Ovo je već treći kontingent koji je stigao za graničnu policiju i ovdje je 80 službenih vozila koja će koristiti granična policija na vanjskoj granici”, rekao je Vlado Dominić.

Isporukom vozila želi se učinkovitije nadzirati vanjsku granicu Europske unije, nakon ulaska u Schengenski prostor. Vozila će se koristiti u mnogim policijskim upravama.

Komentiraj