Gradonačelnik Đurđevca Željko Lacković reagirao je na izjavu novomarofskoga gradonačelnika Siniše Jenkača s današnje konferenciji za novinare  da grad Đurđevac na plaće zaposlenika troši više od Novog Marofa – devet milijuna kuna,  navodeći u priopćenju da taj iznos nije točan te da je on jedini gradonačelnik u Hrvatskoj koji tu dužnost obnaša volonterski.

Netočna je informacija da grad Đurđevac troši na plaće svojih zaposlenika devet milijuna kuna. U 2014. grad je imao 17 zaposlenih, a ukupan trošak bruto II plaće i putnih troškova iznosio je 1.630.692 kuna. Tijekom 2015. grad prosječno ima 19 zaposlenih, radi prelaska tri djelatnika iz Centra za kulturu u Gradsku upravu, a ukupan trošak bruto II plaća s putnim troškom iznosit će 1.793.188 kuna, stoji u  Lackovićevom reagiranju.

Kako novodi, u Gradskoj knjižnici i Muzeju ukupno je zaposleno šest osoba, a ukupan trošak njihovih bruto II plaća s putnim troškom u 2015. godini iznosit će 615.490 kuna.  Osim toga, iz gradskog proračuna sufinanciraju se zaposlenici Dječjeg vrtića „Maslačak“, a ukupan trošak bruto II plaće i putnih troškova za 33 zaposlena iznosi 2.637.097 kuna.

  • Slijedom navedenoga, ističe gradonačelnik Željko Lacković, razvidno je da objavljeni podatak o trošku javne uprave nije točan.

S obzirom na to da je povod za konferenciju za novinare novomarofskoga gradonačelnika Jenkača bio prijepor s gradonačelnikom Metkovića o tome tko ima veću ili manju plaću, gradonačelnik Đurđevca tvrdi i kako je on jedini u Hrvatskoj dužnost gradonačelnika i općenito čelnika jedinice lokalne samouprave obnaša volonterski, i to bez primanja bilo kakve naknade za rad i nadoknade troškova koje pokriva iz vlastitih financijskih sredstava.

Siniša Jenkač je na konferenciji za novinare rekao kako novomarofska gradska uprava “troši na plaće oko 3,7 milijuna kuna, a Đurđevac, koji je manji od Novog Marofa, troši oko devet milijuna kuna,  Metković troši oko 8,8 milijuna kuna na plaće.

Ti gradovi imaju i veći broj zaposlenika iako su iste veličine ili manji od Novog Marofa”, rekao je jutros Jenkač.

Komentiraj

FOTO:Marijan Susenj/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.