Gradonačelnik Bruxellesa Yvan Mayeur u utorak će doputovati u Pariz gdje će razgovarati o mjerama nakon terorističkog napada koje treba poduzeti belgijska prijestolnica tjedan dana nakon fatalnih napada u kojima je poginulo najmanje 35 osoba, navela je u utorak pariška gradska uprava.

Pariška gradonačelnica Anne Hidalgo je otišla u Bruxelles dan nakon napada u zračnoj luci i metro stanici kako bi iskazala “solidarnost Parižana s Bruxellesom i cijelim belgijskim narodom”.

Tijekom tog puta Hidalgo je pozvala kolege iz Bruxellesa na odavanje počasti žrtavama u utorak u Gradskom vijeću Parizu, prema priopćenju francuske prijestolnice.

U utorak će Mayeur održati govor u Gradskom vijeću Pariza i razgovarat će s pariškim aktivistima mobiliziranim nakon terorističkih napada u glavnom gradu Francuske 2015.

Komentiraj

FOTO:EPA/YOAN VALAT
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.