Građanska opcija grada Osijeka (GOGO) izvijestila je u utorak kako smatra neprihatljivim odluku svojega člana i izabranoga saborskog zastupnika Miroslava Šimića da prihvaća i provodi odluke Nacionalnog vijeća Mosta nezavisnih lista.

Neprihvatljivim smatraju da Šimić, unatoč članstvu u stranci, “prihvaća i provodi odluke organizacije nazvane Nacionalnim vijećem Mosta bez jasnih i transparentnih postulata, pravila o sastavu i načinu funkcioniranja tog tijela, koje nakon izbora donosi ključne odluke o kojima ovisi budućnost svih građana Hrvatske.

Glavni odbor GOGO-a odlučio je na sinoćnoj sjednici da se Šimić kao predstavnik te stranke povlači iz Nacionalnog vijeća Mosta te da kao njezin saborski zastupnik nije ovlašten bez odluke Glavnog odbora odlučivati o suradnji s drugim političkim strankama i davanju potpore mandataru za novog predsjednika hrvatske Vlade. Šimić je danas izjavio kako se ne slaže s odlukom Glavnog odbora te da ostaje uz čelnika Mosta Božu Petrova.

U priopćenju za javnost predsjednik GOGO-a Miroslav Vanek ističe kako će u slučaju nepoštovanja odluka Glavnog odbora te stranke njezino predsjedništvo postupiti u skladu sa statutom stranke.

Navodi kako je jučerašnja sjednica Glavnog odbora najavljena nekoliko dana prije te da zato odluke donesene na sjednici nisu usmjerene protiv dogovora Nacionalnog vijeća Mosta s određenom političkom grupacijom jer je u to vrijeme Nacionalno vijeće Mosta razgovaralo o mandataru Vlade s objema koalicijama.

Dodaje kako Šimić nije bio na jučerašnjoj sjednici Glavnog odbora te je unaprijed izrazio svoje neslaganje s takvom odlukom ako ona bude donesena. Kažu da je odluka donesena statutarno “usprkos pozivu Miroslava Šimića članovima Glavnog odbora da se ne odazovu sjednici”.

Vanek ističe kako je GOGO u srpnju ove godine ovlastio Miroslava Šimića kao svojeg predstavnika u Nacionalnom vijeću Mosta, ali da sa strankom Mostom iz Metkovića nikada nije sklopljen sporazum kojim bi se definirao odnos dviju stranaka i način djelovanja unutar Nacionalnog vijeća Mosta unatoč obećanjima Bože Petrova i inzistiranju članova predsjedništva GOGO-a.

Podvrgavanje bez prigovora stajalištima Nacionalnog vijeća Mosta u situacijama kada ista nisu u skladu sa stajalištima stranke koju se zastupa i predstavlja u Saboru nije odluka nezavisnih i slobodoumnih ljudi koji promišljaju i koji su odgovorni u pogledu svojega javnog djelovanja.

“Ne želimo snositi odgovornost za odluke u čijem donošenju nismo sudjelovali. Mostu smo pristupili kao platformi nezavisnih i jedino kao takvi možemo djelovati i surađivati”, navodi se u priopćenju stranke GOGO-a.

Komentiraj

PREKOFaH
Podijeli objavu
Prethodni članakVIDEO: Astronaut Tim Peake ‘nazvao u krivo vrijeme’
Sljedeći članakHDZ pozvao Most na nastavak pregovora
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.