Hrvatska radiotelevizija (HRT) izvijestila je u petak da su u posljednjih nekoliko dana zabilježeni slučajevi lažnoga predstavljanja u ime HRT-a, pa je pozvala pretplatnike da takvim osobama ne daju osobne podatke i da o svemu obavijeste policiju.

Obveznike mjesečne pristojbe HRT je pritom obavjestio kako ne provodi nikakve nove aktivnosti u pogledu provjere dugova obveznika i ne nudi im nikakve uređaje tražeći osobne podatke.

“Ako dobijete telefonski poziv sa sličnim zahtjevima, a pozivatelj se predstavlja kao zaposlenik Hrvatske radiotelevizije, upozoravamo vas da je riječ o lažnome predstavljanju i pokušaju prevare”, priopćio je HRT i posebno upozorio građane da takvim pozivateljima ne daju osobne podatke, nego da o svemu obavijeste policiju.

Svoje korisnike HRT obavještava da ih u njegovo ime mogu posjetiti jedino kontrolori pri obavljanju redovitoga nadzora.

HRT-ovi kontrolori dolaze osobno i moraju se identificirati službenom iskaznicom HRT-a, a njihove se kontrole uvijek prethodno najavljuju i mjerodavnim policijskim postajama kako bi se spriječili pokušaji lažnoga predstavljanja trećih osoba, navodi HRT.

Komentiraj

FOTO:Pixabay
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.