Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u srijedu je rekla kako je iznimno zadovoljna predstavljenim programom nove Vlade.

“Fokusiranje na demografske probleme, gospodarstvo, porezni sustav, ravnomjerni razvoj Hrvatske, decentralizaciju i još niz drugih pitanja, naravno, i zaštita pozicije branitelja koje je iznio mandatar Plenković, doista su u skladu i s mojim vlastitim razmišljanjima, i veselim se sinergiji našeg zajedničkog rada”, rekla je predsjednica, prenosi N1.

Dodala je kako očekuje vrlo dobru suradnju s budućim premijerom Andrejom Plenkoviće,. Kaže kako je uvijek bila spremna na suradnju sa svim predsjednicima Vlade. “Držim da ovo nikako ne smije biti proces kompeticije, već upravo suradnje, na dobrobit hrvatske države, naroda i gospodarstva, i svih ovih procesa s kojima se susrećemo i koji nam predstavljaju izazov, naravno, u okviru mojih ustavnih ovlasti”, rekla je predsjednica.

Grabar Kitarović je kazala kako će se primarno sastati i razgovarati s ministrima obrane i vanjskih poslova, o tješnjoj suradnji i koordinaciji rada između njenog ureda i tih ministarstava.

Naglasila je kako vjeruje da će ova Vlada biti stabilna. “Veseli me odgovornost koju su dionici političkih procesa pokazali prema državi shvaćajući ozbiljnost situacije u kojoj se nalazimo. Pred nama je teška godina. Treba nam stabilna Vlada, koja će se doista uhvatiti u koštac sa svim strukturnim pitanjima”, zaključila je predsjednica.

Komentiraj

FOTO:Jurica Galoic/PIXSELL
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.