Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je  u ponedjeljak u Mostaru da će Hrvatska nastaviti snažno podupirati približavanje BiH prema EU-u i ostvaranje jednakopravnosti Hrvata, proglašavajući otvorenom manifestaciju Večernjakov pečat, izbor osobe godine koja se održava pod geslom Mostovi Europe.

“Hrvatska vjeruje da će BiH napredovati još brže u svome razvoju, u svakom pogledu i u tome će je bodriti i ohrabrivati na njezinu putu prema EU-u”, rekla je Grabar Kitarović.

Dodala je da BiH u Hrvatskoj ima pouzdanog partnera i pravog prijatelja izražavajući očekivanje da će ta država obogatiti Uniju.

“Kao što često ističem, BiH svojim kulturnim bogatstvom te naslijeđem suživota i prožimanja različitosti obogatit će EU i potvrditi njezinu misao vodilju, jedinstvo u različitosti”, istaknula je hrvatska predsjednica.

Očekuje da će se u BiH ostvariti jednakopravnost hrvatskog naroda s druga dva naroda. “Kao hrvatska predsjednica neću posustati ni u pomaganju hrvatskom narodu u BiH u poštivanju svih njegovih prava kao konstitutivnog naroda ove države”, istaknula je predsjednica i pozvala Hrvate da pokažu ‘iskreno domoljublje’ i poštovanje prema drugim narodima s kojima grade budućnost zemlje.

Na petnaestom Večernjakovom pečatu u organizaciji Večernjeg lista BiH sudjeluje i predsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner i članovi BiH Predsjedništva Dragan Čović i Mladen Ivanić, slovački predsjednik Andrej Kiska te predsjednik Crne Gore Filip Vujanović.

Na kraju svečanosti koju izravno prenosi bosanskohercegovačka i Hrvatska televizija, Televizija Crne Gore i Radio televizija Republike Srpske bit će proglašena osoba godine koja je obilježila 2015.

Komentiraj

FOTO:Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.