Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u nedjelju je u intervjuu HRT-u komentirala najavljenu reformu obrazovanja te kakav obrazovni sustav treba hrvatsko društvo, istaknuvši da se reforma školstva ne smije izjednačavati ni s jednim pojedinačnim imenom već to treba biti nacionalni projekt.

“Podržavam sve koji se zalažu za reformu školstva u Hrvatskoj i to ću nastaviti činiti. Međutim, to treba biti nacionalni projekt iza kojega ne smije stajati nijedno pojedinačno ime. Pozivam roditelje, nastavnike, profesore, ravnatelje i odgajatelje da se uključe u projekt kako bi od reforme učinili najbolji mogući projekt”, rekla je predsjednica Grabar-Kitarović u intervju koji će HTV večeras emitirati.

Ponovno je upozorila  da Hrvatska, glede reforme obrazovanja “nema vremena, i da mora sprintati kako bi dostigla razvijene države”.

Komentiraj

FOTO:Hina Dario GRZELJ/
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.