Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u četvrtak je komentirala medijske napise kako je njezin put u SAD proglašen državnom tajnom.

“Nije put proglašen državnom tajnom. Riječ je o zahtjevu za dostavljanjem putnog naloga. Službe su odlučile da su to klasificirani dokumenti, u to se neću miješati. Put samo po sebi nije tajna, pa mi smo ga objavili prije nego što smo otišli”, rekla je predsjednica, kako prenosi Dnevnik.hr.

Dodala je i kako je će se u skoro vrijeme vidjeti rezultati održanih razgovara ‘na polju ne samo međusobnih odnosa Hrvatske i SAD-a već i nekih ključnih elemenata koji brinu nas na jugoistoku Europe’.

Predsjednica je komentirala i to što je Fakultet političkih znanosti, na kojem je upisala doktorski studij, odbio dati podatke Povjerenstvu za sprječavanje sukoba interesa o tome kada i koliko ona dolazi na predavanja. Grabar-Kitarović kazala je kako je zbog postupka Povjerenstva jako zabrinuta

“To je privatni studij koji ja sama plaćam. Moram reći da sam se jako zabrinula kad sam čula da su se raspitivali na fakultetu. Naravno, ako postoji osnovana sumnja da netko drugi plaća studij, onda je to druga stvar. Ali da se netko raspituje da li ja pohađam predavanja, što radim, kakve ocjene dobivam…Ja imam pravo na privatnost kao i svatko drugi u Hrvatskoj i drago mi je da se fakultet tako postavio. To je stvar između fakulteta i mene – ako ne dolazim na fakultet, ako ne polažem ispite, neću dobiti svoj doktorat…”, poručila je.

Grabar Kitarović je zaključila kako se Povjerenstvo mora držati zakona, ističući kako nitko u ovoj državui ne smije biti ‘veliki brat’.

Komentiraj