Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović primila je u utorak nadbiskupa metropolita zagrebačkog, kardinala Josipa Bozanića i papinskog nuncija u Njemačkoj, nadbiskupa Nikolu Eterovića, a tema razgovora bili su odnosi Crkve i države.

Predsjednica je tom prigodom zahvalila na potpori Svete Stolice u procesu međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, čemu je posebice pridonio nadbiskup Eterović, priopćeno je iz Ureda predsjednice Republike Hrvatske.

Razgovarali su i o položaju Hrvata i Katoličke crkve u susjednim državama, s posebnim naglaskom na stanje u susjednoj Bosni i Hercegovini.

Kardinal Bozanić i nadbiskup Eterović poduprli su nastojanja hrvatske predsjednice da se dijalogom nastave rješavati sva otvorena pitanja sa susjednim državama, stoji na kraju priopćenja.

Komentiraj

FOTO:PIXSELL/Marko Lukunić
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.