Pravo upisa u srednje škole u ljetnom roku ostvarilo je gotovo 40 tisuća učenika, a za jesenski upisni rok ostalo je slobodno još nešto više od 6800 mjesta, objavilo je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta na svojim mrežnim stranicama.

Za upis u 1. razred srednje škole u školskoj godini 2016./2017. prijavilo se ukupno 42.339 učenika, a pravo upisa ostvarilo je 39.892 kandidata.

Kako se ističe na stranicama MZOS-a, više od 94 posto kandidata ostvarilo je pravo upisa na svoj prvi ili drugi prijavljeni prioritet.

Osim toga, od ukupno 2676 kandidata s teškoćama u razvoju, u ljetnome upisnom roku pravo upisa ostvarilo je 2617 kandidata.

Jesenski upisni rok za učenike s teškoćama u razvoju počet će 16. kolovoza, a za redovite učenike i ostale kandidate 22. kolovoza.

U srednjim školama za jesenski rok okvirno je ostalo 6827 slobodnih mjesta, od čega 1355 u Zagrebu.

Podaci o slobodnim mjestima dostupni su na mrežnoj stranici upisi.hr, a službeni podaci o slobodnim mjestima za jesenski upisni rok bit će objavljeni 14. kolovoza na istoj stranici.

Prijava programa za jesenski upisni rok počinje 22. kolovoza, a konačne ljestvice poretka bit će objavljene 1. rujna.

Komentiraj

FOTO:Marko Prpic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.