Dosadašnji trener Radničkog nogometnog kluba (RNK) Split Goran Sablić nije više na toj dužnosti, nakon što je podnio ostavku poslije domaćeg poraza od Rijeke (0-3) na otvaranju nove sezone Prve HNL.

“Sablić je nakon utakmice s Rijekom stavio svoj mandat na raspolaganje, što smo razmotrili i u konačnici odlučili potražiti novog trenera. S Goranom smo se rastali iskreno i prijateljski, te mu želimo mnogo sreće i uspjeha u nastavku svoje trenerske karijere,” navodi se u priopćenju kojeg je potpisao predsjednik RNK Split Slaven Žužul.

Split će u narednim danima voditi Zvonimir Tomić, a o izboru novog trenera javnost će biti pravovremeno obaviještena, poručili su iz kluba.

Goran Sablić je izjavio kako je odlučio podnijeti ostavku jer u ovom trenutku nije više “u stanju dati svoj maksimum.”

“Zahvaljujem se Splitu i braći Žužul na ukazanoj prilici, u klubu sam proveo predivne četiri godine, međutim odlučio sam podnijeti ostavku jer u ovom trenutku više nisam u stanju dati svoj maksimum. Klubu i momčadi, te sljedećem treneru želim sve najbolje u budućnost,” rekao je Sablić koji je na klupi Splita bio od rujna 2015. godine, a prethodno je radio kao trener mlađih kategorija gdje je s juniorima osvojio naslov prvaka Hrvatske.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.