Ministar državne imovine Goran Marić u četvrtak je komentirao medijske napise o preseljenju Ministarstva turizma na novu lokaciju. Marić je izjavio da su u nekoliko navrata dobili zahtjeve Ministarstva turizma za preseljenje i da bude objedinjeno na jednom mjestu.

“Mi vodimo računa da to bude financijski isplativo. Ministarstvo državne imovine samo je ove godine uštedjeli 10 milijuna kuna na najmovima. Preseljenje ministarstva može biti samo na način da bude racionalnije i da se smanje troškovi”, rekao je Marić, kako prenosi N1.

Dodao je da se o preseljenju može govoriti ako se nađe prostor koji je financijski isplativiji. “Ministarstvo državne imovine neće nikome dati zakup po cijeni od 11 eura. Mi u centru grada možemo pronaći cijenu ispod 7 eura po kvadratu i nećemo dati da itko useli po cijeni tako visokoj kao što je 11 eura”, poručio je.

Marić tvrdi da niti jedno preseljenje neća biti provedeno, osim ako je financiji povoljnije.

“O preseljenju odlučuje ministar državne imovine. Zasad nema riječi o preseljenju dok nismo sigurni u uvjete koje možemo postići”, izjavio je Marić.

Komentiraj