Đuro Glogoški, jedan od vođa prosvjeda ispred Ministarstva branitelja i predsjednik Udruge 100 postotnih invalida Domovinskog rata prve skupine, optužio je u četvrtak predsjednika Vlade i SDP-a Zorana Milanovića da je naložio resornom ministru Predragu Matiću da isključi struju šatoru u Savskoj 66.

Matić je prethodno rekao novinarima da je šatoru odlučio iskopčati struju nakon što je ponovno bio izazvan uvredama i prijetnjama prosvjednika koji više od godinu dana traže njegovu smjenu.

>> POČELI BOLNI REZOVI: Isključena struja šatorašima u Savskoj 66

Glogoški je na konferenciji za novinare ispred Ministarstva branitelja ustvrdio kako odluka o isključivanju struje prosvjedničkom šatoru nije bila Matićeva već Milanovićeva. Već više od godinu dana pokušavaju se izazvati incidenti kada se događa nešto važno u Hrvatskoj, pa se i ovako htjelo skrenuti pozornost na branitelje, kako se ne bi govorilo o pravom problemu, a to je kako sastaviti Vladu.

  • Milanović je očito nervozan zbog objave na portalima da su njegovi ministri Ante Kotromanović i Predrag Matić uvučeni u kriminal kroz krivotvorenje liječničke dokumentacije, rekao je Glogoški.

Tvrdi da su ga ljudi iz Mosta upozorili da su Kotromanović i Matić umirovljeni temeljem opće, a ne profesionalne nesposobnosti za rad, pa ne bi smjeli raditi kao ministri, no Kotromanović i Matić “zamrzli” su svoje mirovine i sada primaju ministarske plaće.

Očito je napravljeno nešto nezakonito, rekao je Glogoški, no na novinarske upite nije htio reći tko mu je iz Mosta dostavio te dokumente.

Matić je već ranije odbacio te optužbe, rekavši novinarima da je “prošao nekoliko NATO provjera dok neki od prosvjednika ne bi prošli ni provjeru kućnog savjeta”.

Komentiraj

FOTO:HINA/ Daniel KASAP
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.