Izložbu likovne umjetnice Latice Ivanišević “S Laticom u vrtu” na kojoj su izložene tapiserije i drugi radovi otvorio je u subotu predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) u Giptoteci HAZU u Zagrebu.

Otvarajući izložbu Kusić je ocijenio kako je Latica Ivanišević iznimna umjetnica koja je u posljednjim desetljećima obilježila likovnu pozornicu Zagreba i Hrvatske, ali i cjelokupnu hrvatsku kulturu, posebno kao scenografkinja.

Podsjetio je na neke od njezinih najvećih scenografskih projekata, kao što su scenografije vezane uz Božić, a spomenuo je i njezina oca, istaknutoga pjesnika i prevoditelja Dragu Ivaniševića te majku Ines Šilović, koja je utemeljila folklorni ansambl Lado.

„Zbog toga se morala jako truditi da opravda svoje veliko obiteljsko ime i u tome je uspjela”, rekao je Kusić dodavši kako bi kulturna pozornica Zagreba i Hrvatske te njezin europski i svjetski štih, bile siromašnije bez Latice Ivanišević.

Izložba ostaje otvorena do nedjelje 18. listopada. Autor likovog postava je arhitekt Mario Beusan.

Komentiraj

FOTO:HINA/ HAZU
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.